Ilmoittaminen vakavasta sairaudesta

 

Jalostustoimikunta tiedottaa

 

Tiibetinspanielin vakavasta sairaudesta ilmoittaminen sähköisellä lomakkeella

 
Linkistä avautuvalla lomakkeella tiibetinspanielin omistaja voi ilmoittaa koiransa vakavasta sairaudesta. Vakavia sairauksia, joista jalostustoimikunta erityisesti toivoo ilmoitettavan, ovat munuaisdysplasia, epilepsia, PDA, Legg Perthes, mäyräkoirahalvaus ja syringomyelia.  Myös muista vakavista sairauksista voi ilmoittaa. Tarkka sairausdiagnoosi tulee ilmoittaa.

Koiran omistaja lähettää tiedot. Ilmoituksen voi jättää, vaikka omistaja ei olisikaan Tiibetinspanielit ry:n jäsen tai koira on jo edesmennyt. Diagnoosin varmentamiseksi edellytämme kopiota eläinlääkärin lausunnosta tai ruumiinavauslausunnosta lähetettäväksi sähköpostin liitteenä osoitteeseen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sähköisellä lomakkeella pyritään helpottamaan sairauksien ilmoittamista Tiibetinspanielit ry:n jalostustoimikunnalle. Tiedot ovat tärkeitä siksi, että jalostustoimikunta pyrkii pysymään ajan tasalla rodun terveystilanteesta mahdollisimman laaja-alaisesti   Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä julkaistavien terveystutkimustulosten, noin viiden vuoden välein toteutettavan tiibetinspanieleiden terveyskyselyn sekä Kennelliiton kuolinsyytilaston lisäksi.

Lomakkeessa on kysymys, jossa tiedustellaan lupaa tietojen käyttämiseksi. Koiran omistaja päättää, luovuttaako hän tiedon vain jalostustoimikunnalle, voiko tiedon luovuttaa eteenpäin tutkimusta varten vai onko koirakohtainen tieto julkista Kennelliiton terveystulosten tai kuolinsyytilaston tapaan. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan suunnitteilla julkaista koirakohtaisia tietoja, lukuun ottamatta munuaisdysplasiatapauksia, joista Diagnosoidut munuaisdysplasiatapaukset-listaus on rotujärjestön sivuilla. 

Linkki sähköiseen lomakkeeseen (avautuu uuteen ikkunaan)